Follow on Bloglovin.....Försök att städa och tvätta med orolig hund

Jag är hundvakt idag. Samtidigt tvättar jag och ska försöka städa när tvätten är klar. Måste också hinna med att göra klart alla mina blommor som ska sättas ihop. Hunden är riktigt orolig och jobbig idag. Annars brukar han bara lägga sig i soffan och sova, men idag blir han orolig så fort jag rör på mig. Söt han är, men lite för jobbig. Sen det att jag inte kan lämna honom hemma medan när jag är nere i tvättstugan gör det lite värre.
 
Just nu sitter jag i soffan och tar det lugnt, måste snart ner och fixa med tvätten lite fort.
 

Follow on Bloglovin.....När det inte blir som planerat

Idag skulle jag egentligen hunnit med så mycket. Jag skulle städa, åka in på möte, springa Drottning Margaretaloppet och tränat. Inget av det är gjort, då jag är sjuk och har tagit det lugnt.
 
Vi var inne med Pipen på djursjukhuset, igen, då dom failade med hans märkning och för att han skulle ha andra vaccinsprutan. Nu är han redo att bli utekatt! Så han och jag har varit dåliga tillsammans idag. Han blev sövd och bedövad, så han har gått runt och gungat och gått med alla benen i kors. Mammas bebis.
 

Follow on Bloglovin.....When you have absolutely nothing to do

Idag har varit en riktigt tråkig dag, egentligen. Vaknade tidigt för jag passade vovven. Sov med honom, cyklade till Skälby och kollade på djuren, väntade på älsklingen och cyklade hem till mamma igen. Lagade mat, sov och gick ut till stugan med mamma.
 
Sen hemma har jag inte gjort något alls. Jo, jag har ätit en massa glass, direkt ur förpackningen. Så himla gott! Samtidigt som jag får ryck på Pipen, som springer och river i väggarna, persiennerna och möblerna. Något allvarligt fel på den!
 
Nu ska jag titta på Simpsson och sen filmen. Sen får jag se. Kommer, läs hoppas, att somna under filmen.
 
En massa söta bilder på mig.

Follow on Bloglovin.....En överraskning för mig!

I helgen fick jag höra att en i laget inte kunde vara med och springa Drottning Margaretaloppet här i Kalmar. Jag fick frågan om jag ville springa istället och jag tänkte "varför inte?". Dock kom jag på mig själv nu när jag fick en bekräftelse på att jag faktiskt ska springa att loppet är fem kilometer och jag har inte sprungit så långt på ett bra tag. Speciellt inte ute. Får se vilken tid jag får och se om jag förbättrar den under sommaren. Det hade varit riktigt roligt nämligen och se!
 
Så nu måste jag förbereda mig mentalt, för fysiskt hinner jag inte, inför loppet imorgon kväll. Men det är bara att tuta och köra.
 

Follow on Bloglovin.....Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det min födelsedag!

Idag fyller jag hela 20år. Idag blir jag gammal, nej då. Men idag får jag handla på systemet. Och det ska jag göra. Annars så är mitt liv på topp just nu och jag mår superbra. Fint väder ser vi också ut att få. Undrar bara om jag kommer bli utsläpad för att fira idag eller inte.
 
Igår fick jag hem ett jättepaket från Fitnessguru och jag blev så glad! Ett paket som väger 9kg, fem stora burkar, bars och tabletterna. Kunde inte blivid bättre än så.
 
Dom två till vänster är "gamla" och inte slut än.

Follow on Bloglovin.....Att få känna känslan jag jobbar för

I måndags så var jag på vårens sista boxningspass på Friskis här i Kalmar. Idag har jag världens träningsvärk överallt förutom i magen och ryggen. Så jag vet vad jag ska träna idag. Mage och rygg. Vet dock inte när jag ska åka och träna, funderar på att göra det väldigt snart och sen ta ett litet konditionspass i eftermiddag. Det hade varit riktigt skönt!
 
Träningsvärk var det ja, jag har inte haft det sen jag vet inte när. Jag gör allt för att få det, kryper nästan från gymmet när jag kör ben, orkar inte lyfta upp vattenflaskan för att dricka när jag kör överkropp och benen är spaghetti när jag kör kondition. Men ingen träningsvärk. Så idag är en riktigt bra dag, då jag har min älskade värk i hela kroppen.
 
Ni anar inte hur jag jobbade med att hålla upp kameran nu bara.. Och den andra armen! AJ!

Follow on Bloglovin.....När knopp och kropp inte har samma vilja

Idag ville huvudet verkligen köra ben och rumpa då jag fick tips om en riktigt bra rumpträning, men då ville inte kroppen när jag kom till gymmet. Blev inget bra idag och då åker jag därifrån, varför vara där när allt bara blir halvdant?
 
Så idag har jag varit och passat vovven och klippt mammas lugg lite lätt. Nu ska jag påbörja lite mat och sen blir det till att städa istället då det också behövs. Sova tidigt är det också som gäller så jag får sova något denna natt.
 

Follow on Bloglovin.....Nu ska jag iväg

Ätit en ganska så god frukost, äggmacka med citronmajonäs (älskar den!), havregrynsgröt med någon chokladkräm jag gjorde som inte blev så jättelyckad. Får hitta ett godare recept på den. En apelsin celsius och ett stort glas vatten. Magen är mätt och ganska belåten.
 
Behöver jag ens nämna att Sverige vann VM-guld igår? Knappast, men kollade på den gjorde jag och det var en ganska tråkig match då vi vann så stort. Åskade, blixtrade och regnade gjorde det verkligen också. Mysigt!
 
Nu ska jag göra mig iordning för att åka bort till af och efter det blir det hem till mamma och passa vovven någon timme bara. Mysigt!
 

Follow on Bloglovin.....Att längta till nästa mätning!

Innan har jag nästan velat glömma bort mina mätningar och fotograferingar, då jag inte alls tycker det händer saker. Men idag känner jag något annat, den dagen får mer än gärna komma, gärna imorgon. Då jag haft en riktigt bra månad, trots att jag inte tränat speciellt bra varje vecka, inte ätit speciellt bra eller liknande. Huvudet mår bättre, kroppen mår bättre och jag är framförallt lite gladare.
 
På armarna och axlarna ökade jag mina mått med en centimeter den första maj, nu vill jag se större siffror första juni. Gärna mindre siffror på benen och magen. Och nej, jag vill inte se ut som en spännis som inte tränar benen. Jag vill bara bli av med lite där och få en större rumpa. Det kommer.
 
Man ändrar sina mål påvägen. Jag vill fortfarande bli fastare, starkare och mer hälsosam, men också få synliga muskler och gärna bygga lite armar och bröstmuskler.
 

Follow on Bloglovin.....Konditions- och överdelsträning

Idag ville jag verkligen vara duktig och ta mig bort till gymmet, vilket jag gjorde efter några låtar på reprisen av Eurovision. Började med ett pass på löpbandet som heter "Lose Weight", springer den enbart för att jag ska slippa ändra lutning och tempo själv. Jätteskönt att det finns dessa pass nu! Sen blev det en massa armar, axlar, rygg och bröst. Efter det blev det ännu ett pass på löpbandet. Totalt en timme på bandet och en tid med maskiner och vikter.
 
Efter det blev det en välbehövd dusch och kycklingen plockade älsklingen fram på tining när jag sprang sista gången. Cyklade även iväg till Ica för att handla bröd och Celsius. Köpte tio i lite olika smaker, synd nog hade dom inte alla smaker. Men då har vi testat några i alla fall!
 

Follow on Bloglovin.....Repris av låtarna

Då jag knappt kom ihåg låtarna igår som slogs om vinnartiteln igår med Danmark så tog jag beslutet att titta på reprisen idag. Plus allt som har med det att göra, chips, choklad och läsk. Det måste ta slut idag så jag inte har mer i veckan. Måste bli bättre med träningen och maten igen. Men det har varit en riktigt skön vecka utan massa "måsten", fast ändå så älskar jag att träna så det är tråkigt att jag inte orkat/hunnit med det.
 

Follow on Bloglovin.....Recept: Fiber-havregrynspannkakor

Då jag testade detta en gång hos mamma så blev jag kär. Jag älskar dessa pannkakor. Visst kan man hitta nyttigare och bättre pannkakor. Men dessa föll mig i smaken. Det bästa är att man inte behöver smak för att steka i. Dom blir mycket bättre utan smör. Så inget smör i dessa!
 
Ingredienser 1portion:
1dl mixad fiberhavregryn
1,5dl mjölk
1krm bakpulver
1tsk vaniljsocker
salt
 
Såsen:
Tinade bär som är mixade. I mitt fall hallon med lite vaniljsocker i.
 
Mixa havregrynen och blanda sedan allt i en bunke. Starta plattan på lite högre värme 4/9-10 (beroende på vilket system du har). Stek dom som plättar för bästa resultat, ungefär 5-7cm i diameter eller använd plättjärn. Vänd när dom först är mörkare på översidan. Kan ta lite tid på varje sida.
 
 

Follow on Bloglovin.....Känslan att jag kan ha xs tröjor!

Idag har varit en lång dag. Vaknade tidigt och åkte hem till mamma för att vara hundvakt till det att min syster kom hem. En lugn förmiddag med en sjuk liten vovve.
 
Sen åkte jag hem, duschade och tog på mig shorts och linne. Så åkte vi in till stan och åt på donken. Hur gott som helst! Unnar mig fortfarande gott när jag känner för det. Jag har inga "förbud" längre, utan äter det jag känner mig sugen på men tänker till innan. Så köpte jag, äntligen, två helt underbart sköna peplum-linnen. Då jag tog med mig en small att testa, så fick älsklingen gå och hämta extra small till mig. Kände mig lite överlycklig då.
 
Åkte in på maxi innan vi åkte hem och köpte det sista till mina plantor, som nu är planterade, nämligen jorden. Det viktigaste av allt för att ens kunna plantera. Visar er en bild imorgon på min simpla plantering.
 
Nu ska jag bara ta det lugnt och funderar starkt på att gå och lägga mig redan nu.
 

Follow on Bloglovin.....Lugn städardag

Idag har jag bara varit på mötet på af och sen har jag varit och handlat lite. Annars har jag städat hela dagen, städat lite i skafferiet så man ser vad som finns och även satt in mer där då det får plats nu. Nu ska bara den ordningen få vara kvar, vilket blir en utmaning.
 
För övrigt handlade jag fiberrik havregryn, så nu kan jag göra dom goda pannkakorna jag gjorde hos min mamma när jag var där och passade vovven.
 
Jag håller på att fixa undan alla skor som står på hyllan som jag ska ha till något annat. Ni får troligen se resultat av det imorgon vad hyllan ska bli till.
 
Dom goda plättarna hos mamma. Recept kommer nästa gång jag gör dom.

Follow on Bloglovin.....Ugnsbakad frukost

Idag testade jag på ett annat recept som jag hittat, dock ändrade jag det lite för att jag hade inte allt hemma. Blev riktigt gott! Receptet kommer upp lite senare, då jag måste åka till arbetsförmedlingen nu. Usch och hej!
 

Follow on Bloglovin.....Sponrat inlägg: Tidningskungen

Vill du ha tidningar till ett billigt pris? Då ska du titta in hos Tidningskungen. Dom har inte bara låga priser utan också ett väldigt stort utbud. Du kan nog hitta din egna lilla speciella tidning hos dom. 38
 
Tycker du om inredning? Då kan jag säga att det finns väldigt många olika tidningar för dig. Allt från blommor och bin till krokar och servettringar. Allt om plantering till snickeri. Vintage till stilrent. Ja, och allt där till och ännu mer. 42
 
Det absolut bästa är att dom har gratis frak, inga bindningstider och inga extra kostnader. Hur galet låter inte det? Alltid annars när man ska prenumenera på en tidning så har man en bindningstid, men här slipper du den. 39
 
Jag själv är väldigt intresserad av inredning och söker jämt tips och trixs hur man ska göra för att få det personligt, vilket är riktigt svårt om man inte riktigt vet vad man håller på med. Kan inte säga att jag är nöjd med hur det ser ut hos oss, men det är på rätt väg. Allt tar sin lilla tid, men det växer sakta till vårat eget lilla space. 70
 
Så varför inte titta in och se om du hittar en tidning som passar just dig och dina behov?

Follow on Bloglovin.....Mellanmål med smak av hallon och citron

Då jag är inne väldigt mycket på instagram och följer riktigt bra personer så blir det att man vill testa på olika saker. Först ut var denna godingen. Jag vet inte vad jag ska kalla den, men det är typ yoghurt med havregryn och mosade hallon på. Hur gott som helst!
 
Recept 1 portion (jag gjorde dubbel).
Botten:
1dl yoghurt
½ havregryn
Vaniljsocker
Smaksättning, t.ex. citron, vanilj
 
Över:
1dl hallon
En klick yoghurt/kvarg
 
1. Tina hallonen.
2. Mixa yoghurt, havregryn, vaniljsocker och smaksättning. Smaka av mellanåt för att inte få den för söt!
3. Häll över i ett glas eller skål.
4. Ställ i kylen en halvtimme - timme.
4. Mosa hallonen och lägg över. Spara två-tre för dekoration.
5. Klicka på en klick yoghurt/kvarg och sätt några hallon på.
 

Follow on Bloglovin.....Tips på träningskläder


Follow on Bloglovin.....Svar på två frågor

Har du några bra ben/rump övningar du kan dela med dig? 
Svar: Visst har jag det! Kan fixa ett inlägg med lite bilder, dock har jag ingen boll (som är riktigt bra för vissa övningar) men man klarar sig lätt utan den. Försöker fixa inlägget under veckan som kommer!

Har du några bra övningar för att få en platt mage?
Svar: För det första, man kan inte punktbanta/träna för att få en platt mage. Jag kämpar fortfarande med den. Men som jag vet så "abs are made in kitchen", vilket menar att man äter sig till en platt mage. Ät bra och träna mycket kondition och styrka på hela kroppen, så kommer det med tiden!
 

Follow on Bloglovin.....Ingen träning, men lika glad för det

Var hundvakt idag, men skulle bara vara det en timme eller två. Det slutade med att jag passade honom en stund hemma hos mig och sen gick vi till mamma och väntade på min lillebror, sen skulle jag åka, men jag stannade kvar till halv nio istället för kanske halv fyra. Så kan det bli ibland. Hade med mig träningsväskan, men kom inte riktigt iväg. Blev en hur bra eftermiddag ändå! Promenad tre kilometer och att man träffade en vän man inte träffat på länge, så stannade och pratade ett tag också. Riktigt roligt!
 
Nu sitter jag hemma och ska fixa något lätt att äta och sen blir det faktiskt att starta en film i sovrummet och somna. Funderar på att cykla iväg när jag vaknar imorgon och springa lite, men det märker vi hur det blir med den saken.
 
Ska också försöka att inte skriva dessa långa, tråkiga inlägg längre. Vill ha dessa kortare med nya bilder. Jag kommer tillbaka!
 
Söta vovven.

Follow on Bloglovin.....Tillbaka mycket piggare än innan, nästan i alla fall!

Då jag struntade i allt som hade med internet och teknologi att göra hela helgen så kände jag ganska direkt att jag blev gladare och lite piggare för varje dag som gick. Jag var hundvakt hela helgen, fredag-måndag, ett x antal timmar varje dag. Hur mycket energi får man inte av en busig, underbar hund som mer eller mindre avgudar mig? Jag har inte tänkt så mycket på mat eller träning, utan det har kommit väldigt mycket av sig självt.
 
I söndags var jag på beachen och spelade volleybollturnering med tjejerna. Hur kul och jobbigt som helst! Fyra matcher i sanden och en massa lek och stoj efteråt. Allt som allt kanske fyra till fem timmar i sanden?
 
Igår var jag också på beachen och spelade en timme. Efter det skulle jag boxat men missade precis tiden att hämta ut biljetten, så jag bokade ett spinningpass och sprang en halvtimme innan dess. Hur skönt som helst!
 
Jag har blivit gladare, piggare och mer mig själv igen. Ätit bättre och mer allsidigt, därav är jag piggare. Så nu kommer jag tillbaka och bloggar på riktigt igen. Hur awsome är inte det?!
 

Follow on Bloglovin.....Idag stänger jag av

Då jag inte alls mår speciellt bra, så tänkte jag stänga av datorn och knappt använda mobilen idag. Känner att jag skulle behöva lite "egen" tid för mig själv. Då jag vaknade lite innan fem och mådde riktigt illa så vågade jag, och kunde inte, somna om igen.
 
Idag blir en dag med lite lyx för mig själv. Måla naglarna, peeling och allt annat skönt och mysigt. Ikväll blir det grillning med älsklingen, hoppas jag.
 
Hoppas på lite bättre tankar och idag ska jag inte ta några förbaskade tabletter, så jag kommer ha riktigt ont i mitt lilla huvud idag. Men men.
 

Follow on Bloglovin.....Att bli bättre, men ändå sämre

Jag tycker bloggen börjar bli riktigt negativ. Vilket jag aldrig velat att den ska vara. Men det är ändå min blogg, mina tankar, min träning, mitt liv. Jag gör som jag vill. Men jag vill verkligen inte att den ska vara så negativ som den varit dom senaste två veckorna ungefär.
 
Hur som hur så mår jag fortfarande dåligt, jag är seg, trött och har ungefär bara en timmes energi per dag. Jag vet inte vad som är med mig, men blodproven kommer visa ifall det är något fel på mig. Vilket jag hoppas, jag vill ha en tydlig förklaring till varför jag inte varit på praktiken under denna tid. Synd nog slutar den imorgon och jag ska försöka ta mig dit. Men säger huvudet ifrån så kan jag tyvärr inte.
 
Denna veckan vet jag inte hur mycket Ipren jag ätit. Allt från sex till åtta varje dag.. Två varje gång jag tagit. Det har hjälpt mig lite, men inte speciellt mycket. Och den energi jag sa att jag hade, den har jag lagt på gymmet. Vilket jag tror har gjort att jag börjar bli lite piggare igen. Det går sakta, men det är framsteg. Allt jag vill se nu är att jag blir mitt gamla jag och är glad och energisk igen. Inte trött, seg och tråkig som jag är nu.
 
För övrigt funderar jag starkt på att gå och lägga mig en stund nu. Jag har ju trots allt sovit ungefär femton timmar varje dygn i två veckor. Detta är inte det roligaste och hur mycket jag än försöker hålla mig vaken, så vill kroppen inte göra som huvudet vill. Det suger!
 
Mina senaste bilder på Instagram (Emlle/Flumtrollet).

Follow on Bloglovin.....Frisörutbildning, Björn Axén

Hur roligt hade det inte varit att gå en utbildning med något som är så roligt som hår? Min mamma ville alltid att jag skulle bli frisör eller veterinär när jag skulle välja gymnasie, men så blev det inte. Dock är det roligt med hår, kanske har jag funderingar på att gå någon sådan utbildning eller i steg mot en. Jag vet faktiskt inte.
 
Det är ett två-årigt program där tio månaders praktik är inräknad. Låter ju hur awsome som helst?! Låter det riktigt intressant för dig? Då måste du in och kolla HÄR för att se om det verkligen passar dig ändå.
 
Dom tar in tolv personer två gånger per år. Vilket jag tycker är väldigt lite, men tänk så mycket du kommer få lära dig. Man får allt man behöver i kurskostnaden, som ligger på hela 190.000kr. Mycket, men det fixar man lätt ihop efter eller under tiden om man verkligen vill. Du får dockor, verktyg, kemikalier, kurslitteratur och annat man behöver ha.
 
Låter detta intressant fortfarande? Varför inte ge det en chans? Söka kan man alltid göra, man kan tacka nej om man kommer in och du kanske inte ens kommer in? Kolla in på HEMSIDAN för att läsa och få lite mer information om du känner att detta är något för just dig.
 
 Bild: BjornAxen.se

Follow on Bloglovin.....Att vilja, men inte ha orken

Under ungefär två veckor har jag blivit seg, trött, hängig och inte orkat göra lika mycket som jag brukar göra. Jag äter sämre, tränar mindre, jobbar mindre. Jag orkar inte. Så imorgon blir det att ringa doktorn och be om en hälsoundersökning. Känner att jag behöver det, då jag vet att lillebror hade järnbrist och blev orklös över det.
 
Jag vill bara åka och träna och göra allt som jag brukar, men kroppen hänger liksom inte med. Tar det som det kommer, men vill bara åka iväg och träna eller bara göra något. Hoppas att jag får tid direkt när jag ringer imorgon, för det finns inget värre än att vara hemma och veta att jag inte orkar göra så mycket.
 
Dock orkar jag åka inlines ner till beachen och sedan ligga och sola. Vet inte vad som händer med mig, men vissa dagar har jag ork men dom flesta har jag ingen ork och vill bara vara hemma och sova. Ja, sova. Det har jag gjort väldigt mycket dessa två veckor. Vaknar mycket senare, vilket jag har försökt kunna göra senaste fem åren. Inte vakna vid sex varje morgon, utan nu vaknar jag mellan åtta och nio. Sover mycket på dagarna. Så kan säga att jag sover femton av sjugiofyra timmar varje dygn. Inte mycket jag är vaken.
 
Hoppas verkligen att undersökningen ger något svar varför jag blivit såhär trött och seg.

Follow on Bloglovin.....Frågestund igen!

Då jag inte skriver speciellt mycket längre så tänkte jag dra igång en frågestund igen. Många undrar saker och jag svarar väldigt mycket på samma frågor. Så jag tänkte till lite bara.
 
Ställ frågor och ingen fråga är en dum fråga!

Frossle.com Omega 3 + Krill frÃ¥n Natusal Vitaminbutiken Kenkou - Online Hälsokostbutik Kom i form till sommaren! FÃ¥ daglig energi! Vitalas Vitalslim NyaLiv.se körkort Högskoleprovets övningbok

ScandicPartner's Affiliateprogram

Tjäna pengar på nätet. Få 300 kr i startbonus - anmäl dig nu!
www.scandicpartners.se

Faktureringsprogram online

Blixtsnabb & enkel fakturering online med Faktura24. Testa helt gratis NU!
www.faktura24.se

Högskoleprovet nya övningsbok

Få toppresultat på Högskoleprovet med högskoleprovets övningsbok.
www.högskoleprovet.se

Alla nya Körkortsfrågor

Ta körkort plugga online. Teoriprov med alla nya körkortsfrågor.
www.körkort.se