Follow on Bloglovin.....Matlådefestival!

Idag har jag mest tagit det lugnt. Vaknade av larmet, 5:30, men valde att sätta mig i soffan och kolla på serie. Huvudet dunkade och jag kände verkligen inte för att röra på mig, då gjorde det ondare. Men vill få det som vana. Älskar att gå upp tidigt och få saker gjorda tidigt och, framförallt, gå och lägga mig framåt åtta-tio. Bara det är underbart.
 
Gjorde precis färdigt mina matlådor för nästa vecka. Blev en variant av kålpudding, älskade maträtt. Stekte dom en efter en. Låda efter låda. Men det gick hur smidigt som helst och det blev tio lådor, lunch och middag. Mums. Längtar. Hade i nötfärs, vitkål, morot (palsternacka i två styck), potatis och lök. Tänkte lägga i lite broccoli i varje låda också, men det fick liksom inte plats. Hehe. Är man stor, rör på sig och så, så måste man äta därefter också.
 
Nu blir det serie resten av kvällen, lite mat i magen och sen blir det faktiskt att sova tidigt idag. Samma larm imorgon för träning eller promenad med hunden. Skönast väder den tiden, denna tiden av året.
 

Follow on Bloglovin.....Målen mellan målen

Idag har vi städat lite grann, fortsätter imorgon. Vi har sånna planer för vårat hem så det nästan inte är sant. Ska bli så underbart fint när allt väl är klart, men klar blir man väl aldrig riktigt. Jag vaknade för övrigt klockan sex idag, igen. Imorgon åker jag till gymmet om jag vaknar så tidigt (ställer klockan ikväll ändå), sätter mig på spinningcykeln och bara kör. Kan inte äta förrän ca 1,5-2 timmar senare ändå.
 
Nu sitter jag i värmen i sängen och kollar på serie, dricker aminosyror och äter proteinbollar. Supergott! En ny smak av aminosyrorna för mig, äpple. När jag beställde så beställde jag några samples av dom andra smakerna också. Äpple blir nog på burk nästa gång! Ska dela med mig av receptet på bollarna när jag klurat ut vad och hur mycket jag hade i dessa. Hade ett grundrecept som jag bara följde ungefär med måtten. Sen är det mesta påhittat, då jag inte hade något av det hemma.
 

Follow on Bloglovin.....En stor frukost, men nu mer att äta

Vaknade tidigt och hade så mycket energi så jag inte kunde ligga kvar i sängen. Händer mig inte alls ofta. Satte mig i soffan med vovven och katterna, kollade på serie. Blev inte hungrig förrän efter två avsnitt. Så då fick jag ställa mig och göra något. Jag är en sån som vill ha en stor frukost, annars klarar jag mig inte. Blev vitkål, lök, palsternacka, två ägg, 1/2-1dl äggvita och en skvätt mjölk. Hur gott som helst!
 
Nu har jag duschat och ska hämta något litet att äta. Jag bara äter och äter.
 

Follow on Bloglovin.....Kommande årens träning och tankar

Kan börja med att säga att jag lägger styrketräningen på hyllan ett tag, i alla fall delen att bli större och bygga. Har funderat på detta i cirka två år nu, om inte mer. Men då jag fullkomligt älskar det, så har det varit riktigt svårt och inte blivit av. Älskar styrketräningen och nu har jag äntligen kommit över en svacka, men nu lägger jag ner. Det mesta lägger jag ner i alla fall. Måste fortfarande styrketräna de delar av kroppen om inte kommer tränas annars. Och även att träna knäna och benen mycket. Hållningen och bålen. Nu ska jag bli löpstark och cykelstark.
 
Mitt mål fram till årsslutet är att jag ska kunna springa milen på 40min. Ska springa ett lopp då, Sylvesterloppet, som är en mil. Det blir mitt slutgiltiga prov för detta året. Det som är kvar. Men det fixar jag om jag bara vill och kämpar därefter. Jag vill även börja cykla mycket mer och komma igång med cykel- och löpstyrketräningen. Har ett färdigt schema som jag ska börja med snart. Tar det bara en vecka i taget, för att låta kroppen vänja sig lite och inte bli chockad.
 
Frammåt våren, när mitt gymkort tar slut, ska jag byta gym. Känner mig faktiskt väldigt positiv till det. Att gå ifrån gymmet som jag alltid varit på och är självlärd på. Alla minnen där. Men nu är det sikte mot andra mål. Kondition. Simning. Cykling. Löpning. Det är fyra ord som kommer vara en väldigt stor del av mitt liv sen. Tror dom flesta av er redan vet vart mitt slutgiltiga mål går mot. Det är IronMan, men inte förrän 2016. 2015 har jag massa andra planer på tävlingar och sådant. Det kommer bli två upplevelsefulla år, det kan jag verkligen se framför mig.
 
Maten kommer jag bara äta bra och mycket. Ska man träna så mycket som jag kommer göra sen så är det bara att äta därefter också, annars är träningen bara bortkastad tid. Men detta kommer att bli hur kul som helst och jag bara längtar tills jag kommit igång, på riktigt, och bara kör mitt eget race. Alla får tycka vad dom vill, men jag har mitt eget mål och det tänker jag nå. Delmålen är många och jag tänker njuta, kämpa och bara uppleva saker nu.
 
Jag är stolt över hur långt jag hann att komma med styrketräningen ändå. Men jag lägger inte ner det helt. Måste fortfarande underhålla kroppen och jag vill fortfarande bli stark, bygga lite runt knän, axlar och magen. Nu ska det inte bli några skador. Tack för denna tid, men det är sikte mot andra mål nu en tid framöver.
 
Jag är stolt och glad över min träningsperiod hittills. Bara nya mål. Gamla, charmiga bilder.

Follow on Bloglovin.....Friskare, tränat och köpt sänggavel

Vaknade tidigt idag, men låg kvar i sängen ett bra tag. Riktigt skönt. Känner inte av något av förkylningen. Åkte och lämnade den söta hunden hos mamma medan jag och Martin åkte och köpte oss en sänggavel. Ett steg i taget liksom. Bara sängstommen som saknas nu, och att sängstommen vi har nu ska bort. Så har en sänggavel ståendes mot en vägg här i sovrummet som bara väntar. Känns ändå bra.
 
Efter det åkte vi faktiskt och tränade. Ja, vi åkte bil. Skulle ändå lämna tillbaka den igen, så det var påvägen typ. Vi körde knäböj, skivstångsrodd, bänkpress, marklyft (bara jag), biceps och triceps i cable. Sen åkte vi vidare.
 
Åt mat hos mamma och sen fick jag sätta upp en lampa och skriva ner saker, plocka ner bilder i min systers rum för att sedan stå och slipa och sen spackla lite. Men snart är det mitt rums tur. Bort med dom gula väggarna!
 
Sedan dess har jag tagit det lugnt i sängen. Även tittat på tävlingar jag ska köra till sommaren. Känner mig ännu mer fattig ju när jag ser vad allt kostar. Sen måste man även bo någonstans också. Och ta sig dit och hem. Äta och allt sådant. Kommer vara extremt fattig. Någon som har jobb till mig?
 

Follow on Bloglovin.....Frukost med förkylning som blir värre varje timme

Vaknade idag av att jag frös, var superhungrig och en slemmig hals. Nej, jag orkar inte med en förkylning just nu. Nej, försvinn NU. Genast. Men gick upp och gjorde min gröt. Hur gott som helst. Drack även lite aminosyror till och självklart mina tabletter. Glömt dom några dagar och det har jag fått sota för, varit hur trött och seg som helst på eftermiddagarna.
 
Annars så har min resa mot lägre vikt börjat också. Slarvat så himla mycket med maten och med träningen. Knappt orkat röra på mig om dagarna. Kanske min förkylning som gjort det? Kanske att jag slarvade med mina tabletter? Eller att jag bara har varit i behov av vila? Vill ner till 70kg till en början. Kommer lätt att gå om jag bara sköter min kost. Kan även börja med mina långpromenader med hunden igen, för nu dör vi inte av värmen när vi går.
 
Nu ska jag göra mig en kopp té och kolla på Warehouse 13 i min gosiga säng.
 

Follow on Bloglovin.....Bästa drycken!

Min dag har varit lång, men det har gått fort! Knäna har återhämtat sig efter milen, så imorgon kör jag ett intervallpass med mig själv ute. Redan bestämt hur det ska se ut och jag ska köra utan musik. Lika bra att vänja sig så med en gång.
 
På bilden nedan ser jag inte ens glad ut, för det var jag inte. Hittade inte min fjärrkontroll till kameran, så fick springa fram och tillbaka för att få in hyffsat rätt fokus och hinna att sätta mig. Sista försöket är detta, sen fick det bli bra. Blev väl bra också, hyffsat i alla fall.
 
Är hur trött som helst nu. Så lite serie och en vemma verve med lite kvarg så blir det en helt perfekt eftermiddag i sängen med hunden och katterna.
 

Follow on Bloglovin.....Celsius VS Vemma

Den otroligt långa väntan är nu över för er. Jag har helt enkelt glömt eller inte haft tiden. Men nu så!
 
Ska inte smutskasta Celcius nu, då jag själv druckit väldigt mycket av den och även varit beroende en kortare period, två burkar om dagen. Då alla sa att den var så himla nyttig och så vidare, vad kunde gå fel? Ber er inte att sluta, utan att tänka efter om det är värt det.
 
Jag har haft en lustig mage under tiden jag drack Celcius, något jag märkte när jag slutade och väntade på mitt flak med Vemma Verve!. Magen har blivit bättre med omsättningen och allt sådant. Den har mått allmänt bättre sen jag slutade.

Varför? Tänker ni nu då. Jo, för en Celcuis innehåller bara en massa kemikalier och inget naturligt. Hur kan den ge mer energi, eller framför allt, bränna fett om det inte finns något i den? Hur bra är det egentligen för oss? Ber er att läsa DETTA om Celcius, sen får ni tycka och tänka efter eget tycke. Och inte nog med det, det är en extremt hög koffeinhalt i dom. Inte undra på att jag blev beroende så himla fort! Det är hela 200mg rent koffein i en burk. Det är sjukt mycket.
 
Sen fick jag läsa om Vemma. En helt naturlig energidryck med kalorier, nyttiga kalorier. HÄR kan du läsa innehållet i en Verve!. Den jag dricker nu.
 
Ni kan även köpa HÄR. Är ni även intresserade av att få gratis flak Vemma så kan ni maila mig på: [email protected]
 

Follow on Bloglovin.....En dag med vila efter milen igår

Igår innan maten var i ugnen så gick jag ut för att springa en runda. En kort runda bara. Men vet ni vad? Jag sprang hela 11,6km! Även fast min mp3 dog efter 2km och att hungern kom efter 4km. Knäna kändes lätta och hela. Tempot gick jättelätt att hitta med min pulsklocka. Varför har jag inte köpt en sådan tidigare? Det blev hur lätt som helst. Allt stämde igår. Kroppen, huvudet, vädret och tempot. När jag kom hem så var jag inte ens trött. Svettades inte på pannan på hela vägen, eller något. Allt var liksom perfekt! Stretchade lite innan jag gick in. Var hur pigg som helst fortfarande. Hade kunnat springa ett varv till. Men väldigt skönt att komma hem till färdig mat!
 
Idag har jag bara tagit det lugn. Knäna började kännas riktigt tunga igårkväll efter några timmar. Inte så lustigt när det längsta jag sprungit innan är typ 7km. Så jag är riktigt stolt. Så har blivit vila idag. Värma knäna och ta det allmänt lugnt.
 
Skrev förövrigt ett eget träningsschema igårkväll. Nu ska jag träna på löpningen och cyklingen. IronMan? Någon som vill betala det åt mig? Annars får jag hitta något annat som mål. Förhoppningsvis får vi lite pengar över. Det bara kliar i hela mig.
 
Gammal bild, men tog ingen igår.

Follow on Bloglovin.....En härlig frukost i sängen

Gårdagen går knappt att beskriva med ord. IronMan. En helt underbar dag med mycket klappande, hejjande och skrikande. Grymt jobbat alla som körde. Ni är guld värda. Annars så gick tankarna, ännu mer än vanligt, i mitt huvud om att själv köra. Kliar i hela kroppen. Tänk att ha det ni älskar mest i hela världen framför er, men inte få röra det. Så känner jag nu. Hela året om. Är det bara att tuta och köra? Ja.
 
Annars så sitter jag i sängen och har precis ätit en underbar frukost. Älskade gröt. Älskade vatten och älskade Vemma verve!. Proteingröt gjort på Fitnessgurus vanilj/vit choklad.
 

Follow on Bloglovin.....Lite sent, men frukosten idag

Jag har inte haft så mycket ork till att redigera bilden, skriva och fixa här idag. Vaknade när klockan ringde, men åkte inte till gymmet som var planerat. Kände mig lite krasslig fortfarande.
 
Annars så har jag varit på stan och fikat med en väldigt saknad vän. Supermysigt hade vi. Mycket att prata om. Himla mysigt.
 
Frukosten bestod av en liten hallonkvarg med lågkalori-hallonsylt. Äggmackor + ett ägg. Vatten och mina tabletter. Sen en Vemma Verve!. Supergod frukost. Kommer ett inlägg på söndag om Vemma och Celsius.
 

Follow on Bloglovin.....Nytt träningsschema!

Igår letade jag runt efter ett enkelt träningsschema som jag kan följa. Hittade ett som heter Stronlifts, finns HÄR. Går ut på få övningar, få reps, flera set. Kommer passa mig perfekt. Tre pass per vecka på ungefär 30-45min. Skönt.
 
Testade idag och det var riktigt svettigt och roligt. Var knäböj, bänkpress och stående skivstångsrodd som gällde idag. Gick super! Svettades redan efter uppvärmningen. Tjoho! Nu ska jag bli stark. Riktigt stark.
 
Knäböj 5x5 | Bänkpress 5x5 | Skivstångsrodd 5x5
 
En gammal bild.
 

Follow on Bloglovin.....Underbar helg, fast fattig igen!

Vet inte riktigt vart jag ska börja. Dock så började min helg redan i onsdags när jag lämnade ifrån mig hunden på grund av magsmärtor så jag knappt kunde resa mig ur sängen. Därav allt underbart gott i förra inlägget (här), som jag knappt åt av. Låg mest i sängen hela onsdagen, tvingade sedan iväg mig själv till gymmet och körde ett riktigt snabbt armpass. Fick träningsvärk som fortfarande håller i sig!
 
Torsdagen tog jag mig i kragen och fick med älsklingen in till stan för att se lite vad som hände där, stadsfest med massa musik, stånd, uppvisningar, tävlingar och massa annat roligt. Fick med mig en massa roligt hem. Sedan blev jag ensam och låg bara i sängen och tog det riktigt lugnt.
 
Fredagen var jag så himla ensam. Sambon jobbade kväll på torsdagen och kom inte hem förrän halv tolv och sen iväg och jobbade igen vid halv sju. Hemma igen vid lunch. Så jag var så fruktansvärt ensam att jag bestämde mig för att hämta min älskade hund igen. Fick verkligen inte ta med mig honom hem för min syster, hon ringde mamma och var arg på mig. Älskade hundracka. Sen gick Martin, jag och vovven på stan en snabbis och tittade lite på kvällen.
 
Igår, lördagen, lämnade vi ifrån oss älsklings hunden igen för en riktig långdag på stan. Massa shopping med behövliga saker och lite annat roligt och mindre roligt. Men vi hade riktigt mysigt hela dagen och åt ute, inte bara en gång utan två(!) gånger. Händer inte ofta. Tittade på Trum-SM, när personer sitter och spelar trum-solon utan musik eller annat. Riktigt häftigt och mäktigt. Sen mötte vi upp Martins föräldrar och underbara vänner, satte oss och åt. Sedan gick vi iväg för att lyssna på The Sounds. Mitt i allt så öppnade sig himlen och vi hade ett litet paraply till sex personer. Grattis! Tur nog så fixade vi flera väldigt fort. För regnade gjorde det verkligen. Men SÅ värt det. Var 10år sedan jag såg dom, ganska exakt på dagen. Älskar deras sound och trampade takt och myste bara i regnet. Underbart.
 
Idag har vi städat i köket, lite grann i alla fall. Har väldigt mycket kvar i resten av lägenheten också. Men nu ska det bli ordning, för det ska vi fixa så det blir. Även shoppat idag, igen. Behövliga tjockiströjor till oss båda, visar inte Martins finingar han fick av mig. Woho! Känns så skönt att säga så. Brukar vara så bortskämd annars, även fast jag inte vill.
 
NU ÄR JAG FATTIG IGEN!
Älskar rean btw. Allt fick inte plats på en bild.

Follow on Bloglovin.....Oops!

Idag har jag lämnat ifrån mig hunden några dagar. Fruktansvärt ont i magen, men sånt är livet. Åt världens godaste gröt till frukost. Den blev så himla fluffig och grötig. Nya smaken vanilj/vit choklad från Fitnessguru. Mums i gröten.
 
Annars så har jag nästan bara legat i sängen och klagat. Hehe. Älskade Martin åkte och handlade "nödvändigheter" åt mig. En massa gott kom han hem med. Kommer behövas. Måste dock äta riktig mat snart ändå. Har kyckling kvar och den ska ätas med sallad och couscous. Mums.
 
Nu sitter jag i sängen med brickan på bilden, dock så är mackorna uppätna med en massa nutella på. Mums. Kollar på ännu en ny serie nu.
 

Follow on Bloglovin.....Gluten- och laktosfri pizza alá Emelie

Var så himla sugen på pizza. Så jag satte mig och kollade recept, men hittade bara det "vanliga" som man brukar använda. Inte sugen alls på det. Så jag bytte vetemjölet mot bovetemjöl, mandelmjöl och lite fiberhusk. Blev riktigt gott. Testade bara för att testa. Kommer bli fler gånger.
 
Recept 1port:
1dl bovetemjöl
1dl mandelmjöl
1tsk fiberhusk
1tsk bakpulver
0,75dl vatten
1msk olja
Salt
 
Starta ugnen på 225grader. Blanda dom torra först och sen i med det andra. Kavla ut på bakplåtspapper direkt med lite mjöl, alt vatten, på kaveln. Toppa med vad du nu vill ha på. Jag hade egengjord tomatsås, spenat, rödlök, grillad kyckling från lunchen och ost. In i ugnen ca 15min. Sen på med lite spenat och vitlökssås (köpt...).
 

Follow on Bloglovin.....Grymt ryggpass i ett varmt och fuktigt gym

Cyklade in till gymmet och var otroligt taggad på ett ryggpass. Velat träna det i över en vecka. Men inte riktigt orkat och sådant. Plus att jag har börjat springa igen. Superskönt! Kanske blir ett löprunda sen ikväll igen, eller en långpromenad. Själva passet gick hur bra som helst. Bästa ryggpasset sen jag började träna ryggen på eget pass. Underbart! Dock så måste jag börja använda mina dragremmar, blir trött i händerna först innan ryggen ens börjat jobba. Det var riktigt varmt och fuktigt där inne på gymmet idag, kletig och svettig blev jag. Fick torka mig efter varje set, redan efter första setet på passet. Rann på armar, bröst, smalben och självklart ryggen, under brösten, nacken och pannan. Svettig gris.
 
Nu har jag ätit lite mat, blev en helgrillad kyckling och sallad idag. Mums.
 
 

Follow on Bloglovin.....Dog värmedöden med hunden

Vi har det så himla varmt här nere nu för tiden. Tänkte springa halvmilen idag, men värmen tog död på både mig och min duktiga hund. Efter ca 2km började han lägga sig ner på gräset i farten och mitt huvud höll på att sprängas av värme. Så vi sprang till en korsning och därefter gick vi väldigt sakta hem och la oss i skuggan en bra stund och pustade ut. Så blev en runda på bara 2,6km idag. Imorgon kör vi rundan jag hade tänkt mig! Hoppas på regn och rusk.
 
Annars har jag hämtat paket från MMSports. Hämtade ut mitt nya bcaa som verkade gott, inte smakat än, men ska snart. Sen har jag också, hehe Martin har, tagit upp en hylla från källaren som jag har packat på med alla mina kosttillskott osv. Ni får se lite senare, eller imorgon.
 
Nu ska jag kolla på serie och sedan blir det bara mys med hunden hela kvällen.
 
Före och efter träningen. Intensity i min BMR-shake.

Follow on Bloglovin.....Underbar lunch

Det blev en riktigt god, men lite sen lunch för min del idag. Men jag har varit ute och cyklat lite med hunden och pratat med mamma. Mysigt. Det var riktigt skönt att cykla lugnt med honom. Så snart kommer den där löprundan jag nämde förrut. Måste bara låta maten smälta och packa lite saker. Myskväll pågång!
 
Till lunch blev det grillad kyckling, en standard för mig nu, helt vanliga tråkiga nudlar och en underbar sallad. Mums. Skulle lätt kunna äta en tallrik till bara för att det är gott.
 

Follow on Bloglovin.....Älskade gröt!

Vaknat till och från hela natten, inte alls roligt. Så när jag väl vaknade så vaknade jag aldrig. T.ex. så somnade jag på toaletten. Kul. Sen har jag gått en snabb promenad med hunden då vi ska ut och springa när frukosten lagt sig i magen på mig. Ska bli mysigt.
 
Idag tog gröt-proteinet slut, french vanilla från fitnessguru, men beställde lite nytt igår. Älskade gröt! Jag har börjat ha i linfrön och sesamfrön i, mumsigare så. Sen har jag pumpafrön, solroskärnor och gojibär i också. Och frysta hallon. Mums. Tabletterna är omega-3 (inte den jag har), magnesium (inte den jag har), ripped pro och chromium.
 

Frossle.com Omega 3 + Krill frÃ¥n Natusal Vitaminbutiken Kenkou - Online Hälsokostbutik Kom i form till sommaren! FÃ¥ daglig energi! Vitalas Vitalslim NyaLiv.se körkort Högskoleprovets övningbok

ScandicPartner's Affiliateprogram

Tjäna pengar på nätet. Få 300 kr i startbonus - anmäl dig nu!
www.scandicpartners.se

Faktureringsprogram online

Blixtsnabb & enkel fakturering online med Faktura24. Testa helt gratis NU!
www.faktura24.se

Högskoleprovet nya övningsbok

Få toppresultat på Högskoleprovet med högskoleprovets övningsbok.
www.högskoleprovet.se

Alla nya Körkortsfrågor

Ta körkort plugga online. Teoriprov med alla nya körkortsfrågor.
www.körkort.se